Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


Το Παλαιοχώρι είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό
της βορειοανατολικής Χαλκιδικής χτισμένο μέσα σε πυκνή βλάστηση στους πρόποδες του όρους Χολομώντα, στις όχθες του ποταμού Χαβρία.


Bρίσκεται στο 75ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ουρανούπολης (διαδρομή Ζερβοχωρίων), ή στο 90ο χιλιόμετρο της παλαιάς διαδρομής της οδού Θεσσαλονίκης - Ουρανούπολης μέσω Χολομώντα. Αποτελεί συγκοινωνιακό και οδικό κόμβο και συνδέει οδικά τη βόρεια με τη νότια Χαλκιδική.

Χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς του χωριού: στο κέντρο ο ναός των Ταξιαρχών και η κεντρική πλατεία, νοτιοδυτικά το Κέντρο Υγείας στην έξοδο προς Αρναία, δυτικά ο παλιός κοιμητηριακός ναός του Ταξιάρχη Μιχαήλ, νότια το Ιεραποστολικό - Φιλανθρωπικό κέντρο και ο ναός του οσίου Αθανασίου στην έξοδο προς Μεγάλη Παναγία.
Δορυφορικός χάρτης

Η κεντρική πλατεία
Η ΒΑ έξοδος προς Νεοχώρι

Ο κεντρικός ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Διασταύρωση προς Μεγάλη Παναγία
Το ιεραποστολικό-φιλανθρωπικό κέντρο στη Ν.έξοδο προς Μεγάλη Παναγία

Το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου στην ΝΔ έξοδο προς Αρναία


Δείτε παρακάτω περισσότερα για το Παλαιοχώρι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Θανάση Καλαμπαλίκη, που τυπώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1997 σε περιορισμένα αντίτυπα:

Το εξώφυλλο του βιβλίου :




1 σχόλιο:

Γεώργιος Β. ΜΑΚΑΒΟΣ είπε...

Αγαπητέ Θανάση, σε συγχαίρω για την ωραία πρωτοβουλία σου, να εκδόσεις το συγκεκριμένο βιβλίο, για την γενέθλια πατρίδα μας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεσαι Άξιο Τέκνο Της, και τιμή σου που αξιώθηκες να την υπηρετήσεις με το ανώτερο αξίωμα του Προέδρου της.
Η έκδοση αυτή, εύχομαι να επαναληφθεί εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, όπως Γενεαλογικό Δένδρο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, Φωτογραφίες, Αρχεία κλπ.
Συγχαρητήρια για το πολύ πλούσιο blog, εξίσου ωραία εργασία.μακάρι να το εμπλουτίσεις και με πίνακα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ώστε να γίνει καθημερινό εργαλείο ενημέρωσης των απανταχού ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΝΩΝ (ΠΑΛΙΧΟΥΡΝΩΝ).
Μετά τιμής
Γεώργιος Β. ΜΑΚΑΒΟΣ
Ανθυπαστυνόμος